10 za ispod 20$ (10/10)


U ovom serijalu kratkih recenzija obradit ću 10 po mom mišljenju jako korisnih fotografskih „gadgeta“ čija je cijena do maksimalnih 20ak US dolara. Svi mi znamo da je fotografija jako skup hobi i da kvalitetni djelovi fotografske opreme koštaju od nekoliko stotina pa do nekoliko tisuća dolara. Međutim, to ne znaći da se određeni korisni proizvodi ne mogu naći i za……mnogo manje novaca. Naravno da se ne radi o proizvodima namjenjenim teškoj profesionalnoj eksploataciji, premda bi neki zasigurno mogli bez problema odrađivati posao koji rade njihovi višestruko skuplji blizanci.
Zašto baš 20$? Jer je 20$ negdje oko 115 kuna, pa čak i ako platite poštarinu (premda ih uglavnom možete naći kao free shipping) još uvijek ostajete ispod 160kn za koje prema važećim carinskim zakonima niste dužni plaćati nikakva davanja. A sve stoga jer ciljano želim potaknuti sve vas da ne zazirete od kupovine preko interneta koja je gotovo apsolutno sigurna i pouzdana, a isti ovi proizvodi u lijepoj našoj (ako ih uopće nađete) bi koštali makar duplo više više nego na eBay-u ili Amazon-u.

10.) LED lampa (23$)


Zadnji “gadget” koji ću predstaviti u ovoj seriji možda nema direktne veze s fotografijom ali meni se pokazao izuzetno koristan i svakako ga preporučam imati u vašoj foto torbi. Radi se o led lampi koja može pružiti maksimalno svjetlo od oko 500 lumena, a uz nju u kompletu dolazi kućni i auto punjač, te 2 punjive baterije. Vrlo često a posebice za noćnih fotografiranja trebate nešto da vam osvijetli opremu ili okoliš kako bi se lakše snalazili. Upravo tu ova lampa dolazi do izražaja i olakšati će vam život. Uz to uvijek možete isprobati tehniku crtanja svjetlom , gdje će ova lampa svojim velikim i preciznim dometom omogućiti precizno osvjetljivanje željene površine.

Nema smisla dalje filozofirati. Ako nemate malu, kvalitetnu ručnu lampu, onda bi je trebali nabaviti, a ovo je moja preporuka.

Istu možete kupiti za cijenu od 23$ sa dostavom u RH na ovom linku.

Eto, dragi moji foto prijatelji, završio sam ovaj ciklus u kojem sam vam predstavio 10 proizvoda koje smatram jako korisnim i kojima zasigurno možete poboljšati svoje fotografske vještine, a samim time i svoje fotografije. vjerujem da će svatko od Vas pronaći nešto za sebe i nagraditi se za sitne novce. Sada se još jednom podsjetimo svih do sada predstavljenih proizvoda:

Prijašnji proizvodi:

9.) Daljinski kontroler (3-20$)

8.) ND filter (20$)

7.) Stativ (20$)

6.) RF okidač rasvjete (20$)

5.) Karbonska olovka za čišćenje (7$)

4.) Giottos air blaster (10$)

3.)Flash difuzor (13$)

2.) Univerzalna zaštita od kiše (5$)

1.) Neewer 5u1 reflektor svjetla (13$)

Sviđa vam se ovaj članak? Podjelite ga s prijateljima.

2 thoughts on “10 za ispod 20$ (10/10)

  1. Mirko
    Pogledam s vremena site i stvarno mogu reci da sam uzivao u ovih par tjedana ove serije. Vrlo korisni savjeti. Za svaku pohvalu.

Dodaj komentar