10 za ispod 20$ (4/10)


U ovom serijalu kratkih recenzija obradit ću 10 po mom mišljenju jako korisnih fotografskih „gadgeta“ čija je cijena do maksimalnih 20ak US dolara. Svi mi znamo da je fotografija jako skup hobi i da kvalitetni djelovi fotografske opreme koštaju od nekoliko stotina pa do nekoliko tisuća dolara. Međutim, to ne znaći da se određeni korisni proizvodi ne mogu naći i za……mnogo manje novaca. Naravno da se ne radi o proizvodima namjenjenim teškoj profesionalnoj eksploataciji, premda bi neki zasigurno mogli bez problema odrađivati posao koji rade njihovi višestruko skuplji blizanci.
Zašto baš 20$? Jer je 20$ negdje oko 115 kuna, pa čak i ako platite poštarinu (premda ih uglavnom možete naći kao free shipping) još uvijek ostajete ispod 160kn za koje prema važećim carinskim zakonima niste dužni plaćati nikakva davanja. A sve stoga jer ciljano želim potaknuti sve vas da ne zazirete od kupovine preko interneta koja je gotovo apsolutno sigurna i pouzdana, a isti ovi proizvodi u lijepoj našoj (ako ih uopće nađete) bi koštali makar duplo više više nego na eBay-u ili Amazon-u.

Danas predstavljam jedan proizvod namjenjen čišćenju vaše foto opreme:

4.)Giottos pumpica za čišćenje (10$)
Ono sto najmanje želite vidjeti na, a pogotovo u vašoj foto opremi je prašina. Na žalost, to je neminovnost i pomirite se s tim. Koliko god pazili na svoju opremu, neko zrnce prašine će ipak naći put do unutrašnjosti vašeg tražila, objektiva ili lcd-a. Ipak, da nebi sve bili tako crno postoje korisna rješenja i načini kako čistiti foto opremu.

O tome podrobnije neki drugi put, a danas vam predstavljam Giottos-ovu pumpicu koja služi da makne prašinu sa osjetljivih površina bez kontakta. Vjerujte mi ovo je zaista „the pumpica“ i što ona ne može ispuhati, to se ispuhati ne može. Na stražnjoj strani se nalazi nepovratni ventil koji osigurava da prašina ne može doprijeti u nju, a potom i na vašu opremu što je jako bitno. Možda vam se ovo čini kao nešto što vam netreba ali vjerujte mi ako imate DSLR i pokoji objektiv, kad je jednom probate nećete moći bez nje. Nema ništa gore za osjetljivi premaz na objektivu nego ako pokušate krpom trljati po njemu dok se na njemu nalazi prašina. Možda ta zrnca jesu sitna ali mogu biti jako tvrda što će dovesti do neminovnih sitnih oštećenja na prednjoj leći objektiva ili na staklu vašeg lcd-a. A to svakako želite izbjeći.

Link za kupnju proizvoda

3.)Flash difuzor (13$)


2.) Univerzalna zaštita od kiše (5$)

1.) Neewer 5u1 reflektor svjetla (13$)

Sviđa vam se ovaj članak? Podjelite ga s prijateljima.