Osim što je lopov, Babić je i papak (1.dio)

Koristim ovu priliku da parafraziram naslov predmetnog gospodina koji si uzima za pravo da izigrava hrvatsku moralnu vertikalu koja redovito popuje svima što je moral, pravda i pravo. A kakve veze ima predmetni gospodin sa mnom i zašto ja uopće pišem o njemu na ovim foto stranicama??? Odgovor je jednostavan. Dotični krade fotografije sa mojih osobnih stranica i iste objavljuje na svom žutom portalu. Da apsurd bude veći, potpisuje ih sa :”Foto: Arhiv”. Jedan mi je poznanik u šali rekao da je to zapravo i istina jer su fotografiju davno ukrali pa im se


sada zaista nalazi u arhivu. Naravno, nakon što im pošaljem mail upozorenja i dignem frku po forumima fotografija fantomski nestane i zamjeni se s nekom drugom. Bez obrazloženja ili ne daj Bože isprike. Da budem iskren, prvi put su pokušali objasniti krađu neiskusnim suradnikom koji je neznajući pravila skinio fotografiju sa “Google image” servisa. Prvi put sam im povjerovao i prešao preko toga. Ali nakon što sam nakon nekog vremena ponovno uočio krađu nisu se udostojili ni ispričati, već su fotku u starom “Al capone” stilu samo zamijenili novom. E pa gospodine Babić, kad se već bavite poslom koji je usko vezan uz informatičku tehnologiju, trebali biste znati da gore desno na tipkovnici postoji tipka “PrtSc”. Ako ne znate što je to raspitajte se po redakciji. Možda (doduše malo vjerojatno) će netko znati pa vam objasniti ili da vam bude lakše nacrtati. A postoji i cache memorija, gospodine Babić. A ako vas svi ovi pojmovi zbunjuju previše ja ću vam olakšati i reći da postoje i svjedoci vaših krađa. Dakle gospodine Babić vidimo se na sudu poradi kršenja mojih autorskih prava. Pa ćete konačno vidjeti funkcioniranje pravne države za koju se tako zdušno zalažete. Zar ne, gospodine Babić?
A ja ću vas još jednom nazvati lopovom jer kradete moje fotografije. Dodati ću i papkom, gospodine Babić, jer se niste niti udostojili odgovorit na mail. Pa ako niste Babiću, tužite za dvostruku klevetu i uvredu. Ja vas sigurno hoću. I to za kršenje autorskih prava. A ja vam nisam Severina gospodine Babić.
A ako nećete vi mene tužiti gospodine Babić i dokazati na sudu da niste lopov i papak, zaključit ćemo da ipak jeste. Lopov i papak, gospodine Babić. Vi, kao i oni koji za vaše potrebe i umjesto vas kradu fotografije kao da je to nešto što pripada nikome i svakome. E pa nije tako gospodine Babić. Moje fotografije i fotografije ostalih kolega pripadaju nama i onima kojima ih mi ustupimo. Ma koliko vama to god bilo neshvatljivo. Zar ne, gospodine Babić?

18 thoughts on “Osim što je lopov, Babić je i papak (1.dio)

 1. ko je lopov tog treba zgazit… goooo Mirko !!!

 2. Domagoj (Denzel) says:

  Pola istine, pola cijene, pola čovjeka, cijela lopina!! Kljusina!
  Imaš moju punu moralnu podrsku! (mislim, imam ja i 95 kila pa ako se ukaže potreba, javi :)

 3. To Mirko.. Ovdje kod nas se samo na ovaj način može nešto postići..

 4. Jedino Babić što valja je Vino Babić : )
  sorry na reklami vina.

  J.C.

 5. Tuđe necemo svoje ne damo!!!

 6. Samo tako! Imas moju podrsku!

 7. Salinger Igor says:

  Necu ulaziti u detalje kako je došlo do krađe ali podrzavan svaku akciju u smeru maximalne naplate učinjene štete. Ne toliko zbog novaca – iako se ne bih bunio kupiti novi ED (ili L) objektiv, neću ga ukrasti u trgovini (!?) – koliko kao demonstraciju snage prava. Svakog pa i autorskog. Pa nek ako treba stave veliku obavjest u redakciju “ZABRANJENO KRASTI FOTKE” da se neko ne zsbotsvi ili se ‘zbuni’ ili ‘nije znao’…

  Nedavno sam preuzeo uredjivanje dodatka koji izlazi u jednom mesecniku. Jedna od prvih stvari koju sam uradio kao urednik je da sam zabranio krađu fotki. Po svaku cenu. Ako nema novaca da se plati (a nikad nema), mozemo moliti, kompenzirati, koristiti javne (PR) fotke ali ne krasti.

  Thumbs up,

  S.I.

 8. Ahmet Cabarabdic says:

  Ako te zanimaju usluge moje odvjetnice koja je vjerojatno najpotkovanija u RH sto se tice autorskih prava, javi se na mail. U dva navrata su nam krali fotografije dva lista iz EPH kuce i u oba slucaja smo dobro naplatili taj bezobrazluk i bahatost.

 9. Potpuno te podrzavam i nadam se da ces uspjeti!

 10. hmm Imao sam predosjećaj da će se ovo dogoditi who’s the ripper who? who? yeah M.Babić .
  btw. mcville contributor crew je uz tebe Mirko ;)

 11. treba ga oprati, definitivno !

 12. Sretno. Tuzbu za autorska prava ces dobiti, ali ovaj clanak ti je bio glup potez zbog kojeg te sad, ako su pametni, mogu drzati za jaja. Tuzbu za uvredu bi izgubio, a kazne su zajebane.

 13. Mozda sam sve zaista mogao malo i pametnije napisati ali se zaista ne bojim suda. Ako treba i platiti cu tih “do 150 dnevnih dohodaka”. Novac ne igra ulogu a i nije da ce se usreciti sa tom svotom ako i izgubim. A jos samo da ti napomenem da je ovaj clanak ustvari samo parafrazirani clanak koji je g. Babic napisao na naslovnici Indexa jednoj drugoj osobi. Samo je g. Babic umjesto lopov i papak napisao fašist i lažov. Ipak malo teže rijeći, zar ne? A ako se on ne boji tužbe od gospodina kojeg je uvrijedio zašto bi se ja bojao njegove. S tim da ja govorim istinu što je g. Babić i priznao. Na pitanje zašto ste krali moje fotografije on je odgovorio : Krivi smo i tu nema spora. Dakle nisam iznio neistinu što i sam g. Babić priznaje. Nadalje kako li se samo g. Babić prepoznao u mom tekstu pošto sada tvrdi da on s Indexom nema ništa a ja sam spomenio samo prezime Babić i žuti portal;-) Bilo kako bilo ne bojim se uopće ničega. Pa ni kazne ukoliko je bude. Tim više što i maksimalnih 150 dohodaka i nije neka cifra za razliku od kazne koju ce on dobiti za povredu mojih prava. Svejedno hvala;-)

 14. Imas moju potpunu podrsku, Babić je lopovčina u duši, zgrce lovu zahvaljujuci kradji i lazima, godinama su krali vijesti i zanimljivosti s news grupa te objavljivali kao svoje, i Severina i Jasenovac, “vijesti” s kojima se najvise ponose, su jedne od njih.

 15. I’m asking myself: How can it be that I’ve never ran through your site before? It’s a great one! when Chips Create Chips Bet: http://www.msnbc.msn.com/ , Grass can Steal Plane Tournament will Circle unconditionally , Percieve Play Anticipate – that is all that Round is capable of Central Cosmos Make or not

 16. Mirac , potpuno te kužim. Naime ja svoje fotke redovno nalazim na raznim portalima, od Iskona to HRT-ovih stranica. Na Index-u mi se dogodilo čudo. Čak su me potpisali pod fotku koju su objavili.

  Mislim ako curice i klinci uzmu moje fotke i stave ih na blog ili sl. super, ako misle da će im to uljepšati, nice. Ali nije ok da ukradeš fotku za komercijalno sranje i barem ne potpišeš autora.

  Samo kakva smo država sve može biti dvosjekli mač. Pogledaj samo ZAMP. Samo da ne dođu na ideju da ne smiješ niti fotkati, ako im ne platiš reket kako bi “čuvali” tvoja prava.

 17. i kako zavrsi ovo sve??

 18. Pero Kvržica says:

  Gledaj ja isto ne odobravam takve krađe da se razumijemo. No on tebe može tužiti za uvredu i izgubit ćeš sigurno i više od toga platiti jako masno uvredu ali ako ti njega tužiš morat ćeš imati i jako dobar dokaz da je ta slika baš tvoja.

  Ja sam inače pravnik po struci i takvu tužbu teško da ćeš ikada dobiti ako nemaš odgovarajuću dokumentaciju da je slika zaista tvoja., Stoga ti savjetujem da ako ga misliš tužiti pripremiš sve jer u protivnom mogao bi izgubiti oba spora a on naplatiti finu cifru i još te tužiti po par točaka i sve skupa skupa će ti to biti igrica.

  Ja ga ne branim ali moraš znati da on ima daleko bolje pozicije od tebe i izgleda a ti ako nemaš sve što ti treba da ga dobiješ na sudu bolje nemoj trošiti energiju na ovakve stvari jer ako se zainati mogao bi te dobro operušati a još te je i pokrao.

  To ti govorim iz iskustva i znam da te naljutio ali oprez takvi tipovi koriste jako dobro sve moguće sitne zakulisne igrice i mogućnosti i ako nemaš papirologiju i sve što ti treba a nadam se da znaš što ti treba za sud bolje se ne igraj s njime i ne izazivaj